Ads 468x60px

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Cultura comuniștilor redusă la tropăitul din picioare și înjurii ca la ușa cortului

Când erau la putere comuniștii șocau prin incompetența lor, acum când sunt în opoziție ei exceleză prin lipsa de respect și prin atitudinea bolnăvicioasă pe care o manifestă față de procesul administrativ democratic. În ultimul deceniu de guvernare comunistă funcționarii puterii s-au folosit de un monopol lărgit peste toate sferele de activitate impunându-și punctul de vedere în mod dictatorial fără a oferi șansa unui dialog instituțional și politic echilibrat în societate. Astfel s-a creat precedentul unor conflicte ale căror efecte în timp urmează să le resimțim încă mult.

Odată pierdute pârghiile oferite de monopolul politic formațiunea comunistă a refuzat constant opțiunea dialogului intrând într-o opoziție oarbă față de orice inițiativă de reconciliere socială fiind promotorii urii în sânul aceleiași națiuni. Astfel populația unei singure țări a fost îndemnată spre o confruntare internă dorindu-se crearea a două tabere distincte după orientare politică: antiromâni (în același timp promoscoviți) și antiruși ( în același timp prooccidentali).

Din start au fost create toate premisele unei situații conflictogene complicate din care singurul câștigător trebuia s[ se evidențieze formațiunea comunistă. Planul acesta însă nu a fost sortit de izbândă ca urmare a pierderii majorității în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, neputându-și realiza tot ce și-au pus în gând comuniștilor le-au rămas suspendate toate proiectele incepute și care nu au adus încă tot profitul.

Încrederea că ar putea frauda alegerile așa cum au făcut-o și în trecut i-au adus, de această dată, înfrângerea. Nimeni dintre comuniști nu s-a așteptat că în lupta cu comunismul vor fi implicați de această dată persoane competente, experimentate și hotărâte să învingă. Astfel lipsa unor specialiști autentici în toate sectoarele sociale i-a făctut să piardă masiv din electoratul vorbitor de limbă română.

Acum formațiunea comunistă aplică o nouă strategie. Nu-i exclus ca aceștia să-i folosescă masiv pe tinerii afiliați partidului care au o altă pregătire. Până una alta reprezentanții lor în Legislativul moldovean își cântă ultima piesă și joacă teatru – totul pentru a distrage atenția de la problemele reale ale țării și să aibă în viitor motive pentru a ataca mișcarea democratică care încă nu este pe deplin experimentată să dea un răspuns coerent acțiunilor destructive ale comuniștilor.

Lipsa de respect și acțiunile, la prima vedere, puerile ale comuniștilor în Parlament reprezintă o ofensă la adresa întregului popor. Prin aceasta ei ridică incultura politică la rang de artă înjosind întreaga țară în fața opiniei publice mondiale. Nu-i deajuns că suntem cei mai săraci din Europa, tot din cauza comuniștilor, ci mai trebuie să fim înjosiți și în străinătate din cauza comportamentului decadent al acestora.

Liberalii și democrații ar fi bine să nu se alinize la aceste tendințe aberante și să se comporte cu demnitate, la noi oamenii înțeleg încă foarte clar cine le vrea binele și cine vrea să continue să-i fure și să-i înjosescă. Exemple au fost destule: de la ocupația țaristă, trecând prin gulaguri și siberii și ajungând la traficanții și contrabandiștii de azi urmași ai bolșevicilor de ieri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu