Ads 468x60px

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Toate scenariile politice în Moldova se reduc la unul singur

Societatea moldovenească a devenit, în ultimul timp, într-atât de fărâmițată încât acțiunile liderilor partidelor politice ori nu mai sunt luate în serios de nimeni ori nu au nici un efect în mod practic. Din același motiv au devenit impopulari și analiștii politici care încearcă să decripteze și să explice evenimentele ce au loc în țară. Rateurile ultimilor au făcut ca știrile ce vizează viața politică a Moldovei să devină nu numai neinteresante ci și enervante.

Politicienii au devenit niște întreținuți ai societății, niște trântori incapabili de lucru care acuza de fiecare dată societatea pentru insuccesele proprii. În loc să lucreze, politicienii și analiștii noștri crează scenarii și strategii de atragere a electoratului fără a depune eforturi care să aducă vreun folos real populației sub aspect economic, cultural sau macar de imagine în exteriorul țării.

În Republica Moldova se conturează două pături sociale: cea care se preocupă de scenarii politice și cea care se preocupă de propria sărăcie și de ziua de mâine pentru care s-ar putea să nu-i ajungă bani. Prea puțini dintre orășenii și țăranii care muncesc cinstit se preocupă, în această perioadă electorală, de alegeri și nici unul din scenariile politice nu i-ar interesa mai mult decât acela care ar fi fost în prealabil argumentat prin rezultatele obținute anterior.

Politicianismul, mai nou, nu este la modă și chiar este subiect de batjocură. A spune că ești pasionat de politică este cum ai zice îți place să bați apa-n piuă.

Singurul scenariu urmat de întreaga clasă politică moldovenească este cel de a aduce Republica Modova la cheremul finanțatorilor și susținătorilor lor externi. «Trăim într-un spațiu geopolitic» spun toți liderii care vor să evite lucrul serios conform liniei și ideologiei politice și care preferă oportunismul individualist sau de grup.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu