Ads 468x60px

duminică, 30 septembrie 2012

Duminicile politicienilor noștri se lasă fără demintari prin bisericile țării

Obișnuiesc pentru zilele în care sunt sărbători să merg și pe la alte biserici ortodoxe din oraș nu numai la cea care-i mai aproape de mine. În această Duminică am fost la una din centrul urbei. E lume destulă în locașele de cult, nici prea puțini și nici ca să nu mai încapă vreo 15-20-25 de oameni. Vin creștini de toate vârstele. Chiar dacă unii slujitori ai altarului repetă papagalicește cuvânt în cuvânt predicile alcătuite pentru creștinii de acum 80-150 de ani cu toate comparațiile acelor timpuri, aceasta nu-i împiedică să asculte slujba în bună înțelegere.



Pe cine n-am observat, nici acum și nici în alte zile marcate cu roșu în calendarele ortodoxe, au fost demnitarii. Scuza lor este că sunt prea ocupați pentru a mai veni la biserică, aș mai adauga eu, alaturi de cele câteva sute de mii de moldoveni, potențiali electori care frecventează slujbele religioase. Dacă aș fi văzut măcar un singur politician care frecventează sincer biserica fără a anuța în prealabil presa m-aș fi bucurat. Însă așa nici la parlament nu-i văd, nici la guvern, nici pe la ministere și nici la propriile partide dacă vorbim de zilele de Dumnică.

Cred că dacă în legislativul moldovenesc ar fi fost proporțional atâția demintari ortodocși cât indică ultimul recensământ lucrurile în Republica Moldova ar fi mers alfel – s-ar fi simțit un pic de responabilitate față de cetățeni.

O Duminică luminoasă vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu