Ads 468x60px

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Bătaia de joc a autorităților le aduce blesteme din partea poporului

A trecut ceva timp de când nu mai urmaresc buletinele de știri din massmedia națională. În afară de tirajarea teatralismelor ieftine ale actualilor lideri politici acestea nu mai prezintă nimic demn de luat în seamă, poate doar cronicile criminale care devin pe zi ce trece tot mai înfiorătoare.

Mult prea multă lume suferă de pe urma prostologiei la nivel înalt. Politica promisiunilor sterile fără vreun precedent cu rezultate concrete continuă și acum prin așazisele negocieri pentru formarea unui nou Executiv. Este evident că în cea mai mare măsură guvernanții lucrează reieșind doar din propriile interese și nu iau în seamă nevoile celorlalți cetățeni. Nici unul din departamentele ministerelor nu s-a remarcat printr-o activitate demnă de laudă, nu din partea celor neimplicați politic.

Știu că ceea ce am spus mai sus sunt niște lucruri arhicunoscute însă anume în aceasta constă bătaia de joc a autorităților - sus-pușii știu de durerile oamenilor și continuă să persiste în intrigile de palat. Pe de altă parte, cetățenii înțeleg foarte bine că mult prea puțin se face în folosul lor și ajung să acuze, să cârtească și în final să blesteme pe cei ce le aduc atâtea lipsuri care evoluează în nenorociri personale și familiale.

Neîncrederea cetățenilor în liderii politici, ecclesiali sau de opinie nici pe departe nu se compară cu moțiunile de cenzură din legislativ. De pe urma acestora din urmă nu există riscul descompunerii societății ca sistem și entitate națională, nu există riscul dispariției elitei intelectuale cum se observă la noi acum...

În timp, blestemele poporului asupra unor pesonaje aparte ale scenei publice nu-și vor micșora efectul. Istoria îi va păstra doar ca pe niște ticăloși în cronicile sale sau îi va șterge cu totul iar urmașii acestora vor suferi mereu de pe urma faptelor înaintașilor care-i vor urmări tot restul vieții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu