Ads 468x60px

duminică, 24 iunie 2012

Elixirul fericirii politice - ipocrizie, orgoliu și cât mai multă demagogie

De la o vreme încoace, mai precis de vreo zece ani, mediile politice și inclusiv presa aservită puterii sau opoziției împart societatea după tot felul de principii la propria discreție. Astfel orice locuitor al Republicii Moldova poate fi rusofil, românofob, bolșevic, nazist, pravoslavnic, kgbist, homofob, mafiot, statalist, unionist... De cele mai multe ori aceste expresii sunt utilizate în rol de jigniri la fel cum în perioada sovietică erau utilizate calificativele de capitalist, imperialist, monarhist, etc.

Jignirile fac parte nemijlocit din arsenalul demagogilor care se cred politicieni "luminați". Prin astfel de etichetări ei întărâtă mereu societatea. În același timp, din orice partid n-ar fi demagogii se complac, fără nici o jenă, într-o ipocrizie publică. Aceștia insultă memoria înaintașilor și distrug viitorul copiilor acestei țări inclusiv și prin activitățile sau inactivismul lor.

Vinerea aceasta s-a mai consumat un episod din serialul deciziilor ipocrite la nivel înalt. Legislativul de la Chișinău a numit membrii Comisiei Naţionale de Integritate care va verifica averile persoanelor ce deţin funcţii de demnitate publică. Deputații, pe lângă care nu trece nici o zi fără scandal pe subiecte ce țin de orgoliu personal, s-au înteles între ei cine le vor controla averile. Chiar și comuniștii care sunt împotrivă la tot ce reprezintă AIE au votat raportul în cauză. Cine se mai îndoiește acum de independența acestei Comisii și de eradicarea corupției în țărișoara noastră ?!

Aproape la fel s-au petrecut lucrurile când legislatorii noștri și-au votat mărirea salariilor. Înțeleg destul de bine nemulțumirea și antipatia unor bloggeri față de clasa politică actuală cu atât mai mult cu cât Moldova are datorii de peste 1,2 miliarde euro iar conducerea guvernului se face că n-a știut de aceasta. În fond, ce mai contează pentru demagogi durererile societății?! Principalul este ca poporul să-i iubească necondiționat pentru ca să ajungă de fiecare dată la pârghiile puterii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu