Ads 468x60px

duminică, 15 iulie 2012

Emoții gigantice pentru mărunțișuri politice – barterul social practicat de politicenii moldoveni

Iată că a venit și vacanța pentru parlamentarii Republicii Moldova. În loc de a face totalurile perioadei de de guvernare aceștia nu s-au sfiit chiar și în ultimile ședințe publice să se dea în spectacol pe niște subiecte care în fond n-au tangență cu viața cotidiană a locutorilor țării chiar dacă e vorba de condamnarea regimului totalitar comunist.

Niște rezultate concrete ale activității legislatorilor noștri le putem remarca doar în discursurile demagogilor. Deși demnitarii din vârful piramidei politice anunță, de nenumărate ori, primirea asitenței financiare din partea organismelor internaționale nu se observă nici o diferență sub aspectul schimbării nivelului de trai al cetățenilor simpli. Tot se mai găsesc găuri negre în bugetul național pentru care plătesc tot cei de la baza piramidei sociale: muncitorii de la fabrici, țăranii care lucrează la câmp, pedagogii...

Nu se ține cont de cultura acestui popor, nu se ține cont de tradiții, de conștiința religioasă iar morala devine un cuvânt de ocară ce se utilizează doar în context politic. Mai mult, aleșii poporului sfidează întreaga societate prin prin faptul că se axează doar pe mărunțișurile care le convin doar lor și le satisfac interesele restrânse de grup – votează legi folosul cărora nu le resimte nimeni în afară de ei, își satisfac orgoliul prin scandalurile prin care-și promovează concepțiile asigmatice și își aduc aminte de cetățeni doar cu ocazia alegerilor.

O astfel de stare a lucrurilor nu o regăsim decât în țările bananiere - exact aceleași orgolii, aceleași interese și scandaluri, aceeași atitudine față de populație – state în care de asemenea se vorbește de reformă, democrație și valori general-umane doar pentru a dilua vigilența cetățenilor.

Nu observ astăzi politicieni, nici din cadrul puterii și cu atât mai puțin din cadrul opoziției, care să acționeze dezinteresat în folosul statului și al cetățenilor, care să tindă să ca faptele acestora să fie studiate pe viitor în școli din persectiva unei epoci luminate. Oare-i putem compara pe Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Vladimir Filat, Vladimir Voronin cu Iuliu Maniu, Ion I.C. Brătianu, Nicolae Iorga, Ion Inculeț, Constantin Stere, Pantelimon Halippa? Eu încă nu găsesc paralele și compatibilități politice...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu